Üzleti Terv Írás

Iránytű az üzletben

Ahogy az üzleti kultúra egyre nagyobb teret nyer és egyre magasabb színvonalon jelenik meg, úgy egyre több mikro és kisvállalkozás jut arra a helyes meglátásra, hogy üzleti tervezés, üzleti terv írás nélkül szinte lehetetlen célba érni. Azok a vállalkozások, akik tervezés nélkül próbálják megvalósítani céljaikat, rendszerint egyáltalán nem, vagy a tervezett idő és költségkeret többszörösén tudják elérni azokat. Pedig ezt a játékot profitra játsszák…

Az elmúlt 10 évben induló, mikro vállalkozásoktól kezdve, civil szervezeteken és önkormányzatokon át, a több százmilliós vállalkozásoknak is készítettük már el üzleti terveiket. Minden elkészített terv során szerzett tapasztalatunkat beépítjük a következő üzleti tervbe, így elképesztő értéket tudunk adni ügyfeleinknek.

Ha biztosan tudod, hogy üzleti tervre van szükséged, csak kattints a gombra!

üzleti terv írás

Készítünk üzleti tervet

Vállalkozás indításához

Projekt megvalósításához

Pályázathoz

Hitelhez

Kockázati tőke bevonáshoz

0
Eddig elkészített üzleti terveink!

üzleti terv készítés

Ha még nem tudsz eleget az üzleti tervezésről, akkor olvass tovább

Mi történhet, ha nem írok üzleti tervet?

  • A vállalkozások nem élik meg az első pár évet sem…

  • Nem sikerül igazán növekedésnek indulni, stagnál a vállalkozás…

  • A tervek, a jó ötletek a megvalósítás első lépéseinél elakadnak, soha nem lesznek befejezve…

  • A projektek megvalósítása költségessé válik, a nyereség a vártnál alacsonyabb szintet ér el, sok esetben veszteséges eredménnyel is zárulnak…

üzleti terv

Miért jó, ha van üzleti tervem?

…egy projekt kivitelezése során, a rengeteg feladat megoldása közben szinte lehetetlen tökéletesen megtervezni a következő lépést. Ezért célszerű még az elején egy komplett tervet csinálni, amire elég csak ránézni és tudjuk, hogy mi a következő tenni való, ráadásul azt korábban tökéletesen átgondoltunk.

…vagy legalábbis szeretnénk a maximumot kihozni a profitból. Ha nincs előre jól megtervezett költségvetésünk, akkor 99%-hogy el fogunk szállni. Ha menet közben próbálunk arra odafigyelni, hogy a lehető legkevesebbet költsük vagy csak tényleg azokra a tételekre, amik igazán fontosak, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy kb. 2x annyi tétel volt fontos, mint ha azt előre megterveztük volna.

…az idő nagyban hasonlít a pénz kérdéséhez. Ha nincs megtervezve lépésről lépésre minden, akkor kizárt, hogy a lehető leghatékonyabban valósítsuk azt meg. Egyrészt sokkal több idő menet közben kitalálni, másrészt képtelenség a legjobb sorrendet menet közben megtalálni, így gyakran kell korrigálni a hibás döntéseket, amik rengeteg időt rabolnak el és akár a nyereségességet is veszélyeztethetik.

…ez szintén csak akkor fog működni, ha előre meg van tervezve. Egy projektet csak akkor tudunk sikeresen megvalósítani közösen, ha az jól átgondolt módon lett felosztva, a megfelelő ember a megfelelő feladatot végzi és a lépések úgy követik egymást, hogy egyik megvalósítható legyen a másik után. Könnyen belátható, hogy ez csak alapos tervezéssel valósítható meg.

… ha nincs cél, akkor nincs eredmény. Csak jól meghatározott célok mentén lehet nyereséges businesst építeni.

Mikor írjak üzleti tervet?

Ha bővíteni akarod a vállalkozásodat és szeretnél hitelt felvenni, esetleg befektetőt vagy kockázati tőkét bevonni. Aki pénzt hajlandó invesztálni a vállalkozásodba, az biztosan szeretné látni az elképzeléseidet és azt, hogy hogyan szeretnéd kivitelezni.

Ha stagnál a vállalkozás, nem sikerül egyről a kettőre jutni. Gyakori hiba, hogy nincs terv, így a feladatok nem teljesülnek, sőt az ide oda felírogatott részfeladatok a feledésbe merülnek. Ha megvan az elhatározás, készíts egy tervet, ami segíteni fog, hogy lépésről lépésre haladva biztosan előre tudj lépni.

Minden évet úgy indíts, hogy megtervezed azt. Egy idő után ezt már sablonszerűen meg tudod tenni, csak aktualizálod az adott évre vonatkozóan az új célokhoz és az éppen aktuális feltételekhez.

Egy projekt megkezdése előtt: ha belekezdesz bármilyen összetettebb feladat megoldásába, készíts egy tervet! Többszörösére növeli az eredményességét.

Ha szeretnél egy profi módon megírt üzleti tervet, amiben közel 10 évnyi tapasztalattal rendelkező munkatársaink segítenek, amiben hasznos tanácsokat is kapsz a kivitelezéshez és az eredményesség maximalizálásához, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot.