Olvassuk a hazai legnagyobb marketing gurukat, tagjai vagyunk több profi marketinges és vállalkozói csoportnak, de még is úgy érezzük, hogy valami hiányzik a mai marketingesek világából. Szerintünk a legtöbb hazai Marketinges vállalkozás, tanácsadó, vagy ügynökség azokra a cégekre, emberekre próbál célozni, akinek már jól megy, akik akár már milliókat tudnak ott hagyni az asztalon.

Eddigi piackutatásunk alapján nagyon kevés olyan vállalkozás, marketinges cég van, akik a kezdőkkel, az éppen most indulókkal, vagy akik, a még mikró és küszködő vállalkozásokkal is szívesen foglalkoznának.

Ahogy, a karrierünk, vállalkozói életünk elején bennünk is felmerült nagyon sok kérdés, ötlet, terv, elvégzendő feladat, úgy a mai kezdő, vagy akár mikrovállalkozás vezetőiben is felmerülnek. Jobb esetben olvassák sorra a különböző blogokat, tartalmakat, hogy ilyen keresőoptimalizálás, olyan automatizált rendszerek, különböző hirdetési módok, stratégiák, ötletek. Viszont egy induló vagy mikrovállalkozás esetében mégis ki mondja meg, hogy, hogyan fog step by step előrejutni céljai megvalósításában? Hogyan fogja tudni használni ezeket a jó módszereket és ötleteket? Hogyan fogja megszervezni a folyamatait? Milyen termékhez, milyen szolgáltatáshoz éppen melyik rendszer, melyik eszköz a legmegfelelőbb? És még sok ezer másik kérdés merül fel a vállalkozókban nap, mint nap. Hiszen az üzleti világ soha nem áll meg, folyamatosan fejlődik, és napról napra változik. Egy kis vállalkozásnak, vagy egy éppen most indulónak, ezekkel a rengeteg változóval egyszerűen lehetetlen számolni, együtt haladnia, ha már az alapoktól rosszul indult el.

Az MnT marketing ötleteit, stratégiáját és kivitelezését pontosan erre alapozzuk. Mivel, hiszünk abban, hogy kellő alázattal, eltökéltséggel, rendszerszintű gondolkodással és minőségi üzleti magatartással igen is sikereket lehet elérni. Valamint nagyon gyorsan, nagyon szépen együtt lehet haladni a világ üzleti trendjeivel. Ezért szeretnénk a lehető legtöbb embernek segíteni azokban a kezdeti lépésekben, amik meg fogják hozni számukra a hosszútávú sikert, fejlődést és adott esetben a kellő gazdagságot is.

A marketinges anyagunkat a Vállalkozz Sikerre! című tananyagot, vagy akár csak a személyes konzultációnkat is, pont úgy alakítottuk ki, hogy ne egy-egy eszközre, stratégiai elemre fókuszáljon, hanem egy komplett rendszert kezdjünk el felépíteni. Mert a hosszútávú célok elérését csak akkor lehet a legkönnyebben megvalósítani, ha egy konkrét stratégiát és rendszert használunk. Az eddigi ügyfeleinkkel is minden konzultációt, tréninget úgy építettünk fel, hogy meghatároztuk közösen azokat a stratégiai pontokat, amiket feltétlenül meg kell valósítani, el kell érni, hogy a következő sebességre tudjon kapcsolni a vállalkozás.

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy a stratégiai tervezést, az üzleti terv megírását elbagatellizálják. Mondván, hogy úgyis itt van a fejemben és tudom, hogy mit kell majd csinálni. Ez az egyik legnagyobb kezdő hiba, amit el lehet követni. Le kell írni, végig kell venni pontról pontra, az árakat, az értékesítést, a terméket, a lehetőséget, erősségeket, gyengeségeket és még sok minden mást. Meg kell határozni a folyamatokat, mert ezek nélkül nem lehet vállalkozást építeni. Az MnT-nél mi minden ügyfelünknek azt tanítjuk, és azzal kezdjük a kivitelezéseket, hogy az alapok kerüljenek a helyére. Ezek után lehet hosszú távú célokat meghatározni és szépen felépíteni a saját birodalmunkat.

Következtetés: Ha vállalkozás alapításán gondolkodsz, vagy most indult a vállalkozásod, akkor az előtted álló időszak lehet sokkal könnyebb, ha tervezel, és megfelelően alakítod ki a vállalkozásod folyamatait, ha megfelelő alapokra kezdesz el építkezni.

Takács Levente

Marketing tanácsadó

Rólam:

“Mielőtt Közgazdász lettem már érdekelt és aktívan követtem a Marketing világát. Itt találtam meg, azt a fajta kreativitást, lehetőséget, amivel a legtöbbet tudok segíteni a környezetemnek. Ezért évek óta látogatom a különböző témájú marketing konferenciákat, olvasom a különböző témájú szakirodalmakat, hiszen ez egy olyan világ, amiben mindig van  lehetőség tovább fejlődni, tanulni és tökéletesíteni a szaktudásunkat.”