Az MnT kft. már 2014 óta működik, de évek munkájába telt kiépíteni a szolgáltatásokat, a szükséges eszközöket megszerezni, szervezetet építeni és a folyamatokat kialakítani ahhoz, hogy ténylegesen kiváló szolgáltatást tudjunk nyújtani. Annak ellenére, hogy számtalan tanácsadó cég működik a piacon, mi mégis úgy döntöttünk, hogy egy új vállalkozás keretében próbáljuk meg kamatoztatni a tudásunkat és egy olyan vállalkozást hozunk létre, ami néhány dologban mégis más, mint az eddigiek. Egy kicsit erről szeretnék még mesélni nektek.

Az első és legfontosabb dolog talán az, hogy megszállottjai vagyunk annak, amit csinálunk. Mielőtt Beck Zoli megalapította a vállalkozást, elképesztő mennyiségű időt és energiát szenteltünk arra, hogy megismerjük a magyar vállalkozások helyzetét, működését és lehetőségeit. Képzéseket, konferenciákat tartottunk, rengeteg sikeres vállalkozóval kerültünk kapcsolatba és kutattuk azt, hogy mi volt sikerük titka. Emellett saját vállalkozásaink üzemeltetése nyújtott számunkra mérhetetlenül sok és hasznos tudást, tapasztalatot. Minden nap arra törekedtünk, hogy kiváló vállalkozókká váljunk és jól működő vállalkozásokat építsünk. Az évek során egyrészt rendkívül sok tapasztalatot szereztünk, másrészt küldetésünké vált, hogy segítsük a magyar vállalkozói tudás és kultúra kialakítását. Így alapította meg Zoli az MnT Üzleti Tanácsadó Irodát és így csatlakoztunk hozzá az évek során.

Úgy érezzük, hogy kellő tapasztalatra tettünk szert, és birtokában vagyunk annak a tudásnak, amivel már sikeres vállalkozásokat lehet létrehozni és üzemeltetni. Azonban mi is pontosan tudjuk, hogy rengeteg dolgot kell még tanulnunk és látjuk a tőlünk tapasztaltabbaktól, hogy bizony van még hova fejlődni. Éppen ezért, mi azoknak nyújtjuk szolgáltatásainkat, akik még gyerek cipőben járnak, vállalkozás indítását tervezik, vagy éppen szeretnének a néhány fős családi vállalkozásból nagyobb, stabilabb, jövedelmezőbb üzletet csinálni.

A magyar mikrovállalkozásokra specializálódtunk és szeretnénk elérni azt, hogy mindenki, aki vállalkozásba kezd, tisztában legyen azzal, hogy megfelelő tudással, tervezéssel és módszerességgel nem csak kockázatos szerencsejáték lesz az élet. Szeretnénk megmutatni a magyar vállalkozóknak, különös hangsúlyt fektetve a fiatalokra, hogy ma kézzel fogható lehetőség becsületes módon vállalkozásból átlag feletti életszínvonalat biztosítani. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy vállalkozni nem csak annyit jelent, hogy jó vagyok egy szakmában és önálló lábra állok. Azt szeretnénk, ha úgy vállalkoznának az emberek, hogy tisztában vannak azzal, hogy szükségük van egy tudásra, ami nélkül nem sok, sőt egyre kevesebb esélyük van felvenni a versenyt.

Minden eszközzel szeretnénk feltárni és bemutatni egy vállalkozás működtetésének mibenlétét. Azoknak alakítottuk ki szolgáltatásainkat, akik képesek felismerni, hogy szükség van arra, hogy elinduljanak azon az úton, ami egy biztosan sikeres vállalkozáshoz vezet. Azok a lehetőségek, amiket biztosítunk csak az eltökélt, profizmusra törekvő emberek számára működik. Meglátásunk szerint a vállalkozók nem fektetnek kellő hangsúlyt arra, hogy egyszerre kell több területen is helytállniuk. Egy vállalkozás nem tud úgy növekedni, de még stabilizálódni sem igazán, ha csak egy-egy területre koncentrálunk és elhanyagoljuk a többi, szintén fontos részét a vállalkozásunknak. Nagyon sokan választanak az induláskor nem megfelelő cégformát, nem élnek a kedvező adózási lehetőségekkel, aminek eredménye az, hogy nem tudják teljesíteni az első éveket. De sokszor tapasztalunk olyat, hogy a jól működő marketing ellenére szintén nem sikerül egyről a kettőre jutni, mert jól felépített szervezet nélkül az új vevők, megrendelések csak többletmunkát és többlet költséget jelentenek. Egy kezdő, tapasztalatlan vállalkozó számára számtalan veszély leselkedik, és rengeteg olyan helyzetbe sétál bele, ami elkerülhető lett volna, csak éppen senki nem hívta fel a figyelmét ezekre. Egy szó, mint száz, a vállalkozói létet sokkal nagyobb arányban maguk a vállalkozók teszik egy örökös küzdelemmé, mintsem az állam a kedvezőtlen feltételekkel.

Ennek megfelelően mi egy komplex szolgáltatási palettával rendelkezünk, aminek köszönhetően képesek vagyunk arra, hogy teljes egészében tudjunk egy vállalkozást segíteni. A különböző területek közötti kapcsolatokat is jól ismerjük, és úgy tudjuk az egyes részeket fejleszteni, hogy közben figyelembe vesszük a vállalkozás többi területének állapotát is, vagy éppen azt, hogy mire milyen hatással lehet egy adott fejlesztés vagy változtatás. Meggyőződésünk, hogy egy sikeres vállalkozásnak, legyen annak mérete bármekkora, minden területen jól kell működnie és folyamatosan fejlődnie a növekedéshez.

Ez tehát a big picture rólunk, a következő napokban bemutatjuk nektek, hogy milyen területeken nyújtunk szolgáltatásokat. Kövess minket, mi minden nap azon leszünk, hogy segítséget nyújtsunk abban, hogy kiváló vállalkozó legyél és neked is legyen egy remek vállalkozásod, amivel valóra tudod váltani álmaidat!

Révész Christian MNT

Révész Christián

Üzleti tanácsadó

Rólam:

“21 évesen kezdtem el vállalkozni és saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyire nehéz a megfelelő tudás nélkül sikeresnek lenni. Ennek hatására kezdtem el tudatosan képezni magamat, mint vállalkozó. Látva ennek eredményeit, szeretném ezt a tudást a legtöbb magyar vállalkozó számára átadni és segítséget nyújtani abban, hogy képesek legyenek elérni céljaikat. 8 éve foglalkozom gazdasági és üzleti képzésekkel, oktatással és tanácsadással.”